zaterdag 25 september 2010

Word een goede manager: tips van een rugbycoach

voor de Britse krant The Times verklaart rugby coach Sir Clive Woodward in een serie van podcasts uit hoe , in zijn beste begeleiding kunt u een team te geven : zorg ervoor dat je geen 'kantoor dictator ' is .

Woodward spreekt uit ervaring . Voor de niet rugby kenners : hij was in de jaren tachtig internationale voor de Britse rugby team en coachte de Engeland rugby union team 1997 tot 2004 . In 2003 won de Britse onder zijn leiding de wereld kampioenschappen. Hij werkte jarenlang bij Xerox in Australië en begon hij terug naar Engeland zijn eigen IT-bedrijf.

Ondertussen geeft hij lezingen , bijvoorbeeld , managers die willen weten hoe een groep van rugby mannen aanstuurde . Een van zijn geheimen : "Team schip.

Samen
In zijn vijfde bijdrage aan de Times -serie, legt hij uit wat dat is , de manager is de baas , maar het team dat hij de regels op. De manager en de leden van zijn team zijn altijd onderwerpen die op de tafel, maar de manager beslist. De "Code "geeft het team een eigen identiteit.

Deze manier van werken , volgens de sportcoach een aantal belangrijke voordelen: het schept harmonie, zijn nieuwkomers snel op de hoogte van het bedrijf en volgens Woodward , kunt u op deze manier ambitieuze doelstellingen.


tijd
Voorbeelden? Een van de eerste regels die rugby onder zijn leiderschap samen trok, is op tijd . Volgens de Woodward ' te laat respectloos : collega's die op tijd hun tijd verdoen in de Kamer .

Als je de beste wilt, moet je op tijd komen , zegt hij. Woodward en zijn team besloten samen dat te laat nog niet klaar was. De atleten besloten later dat tien minuten te vroeg was beter . "Als ik deze regel had gesteld , was er een conflict. "

Bron: TimesOnline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten